Athena

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo som počula a dlho už asi počuť nebudem

alebo ľudová slovesnosť mojej starej mamy a kolegýň spolužiačok

Moja stará mama je taká vtipná osoba, že som od nej počula na otázku, či k nám prídu jej sestry odpoveď : to by sa čert na vŕbe musel obesiť. Akosi som to nechápala (a stále mám s tým menšie problémy). Že vraj by to nešlo preto, lebo vŕba je ohybná. Mňa však za razilo niečo trošku iné. Ja som si myslela, že je to nemožný jav práve preto, lebo čerti neexistujú. :-)

Počuli ste už niekedy odpoveď na otázku: Ako si sa vyspala? odpoveď : Otáčala som sa ako jelito v hrnci. Nie? No tak potom vitajte v mojom svete. Niekedy už upodozrievam svoju starkú, že si tieto prirovnania vymýšľa, aby bola originálna.

Kamarátka mi na otázku, či ma má rada odpovedala: Moja láska je taká veľká, aký je široký Buckinghamský palác. A to ho nikdy nevidela, no to jej odpúšťam.

Moja kamoška na otázku, či z toho niečo vie, odpovedala, že sa do toho vyzná ako kura do papriky. Ja sa do deskriptívy vyznám ako hus do piva, ale kura do papriky.... to som ešte nepočula. :-)

Mám akosi veľa kamarátok, ktoré trpia návalom svojskosti. Napríklad som dostala odpoveď (na otázku: Ako to vyzerá?), že je to ako zrazený potkan v Mongeovom premietaní... (to je premietanie na dve priemetne)

Mama má oči ako sup... aj to je dobré, nie?


Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. ja poznam len take jednoduchsie
    ako napr. ,,ked sa vyzlecie, akoby odisiel", ,,smeje sa ako keď sa hrbatý kotúľa dole schodmi a brzdí sa suchým rožkom"....:)
    publikované: 13.09.2007 18:16:26 | autor: Nienor (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014